„Misterios si pasionant – Fata din tren este un thriller de prima mana, care te face dependent de viciul cititului.“ – S.J. Watson, autorul bestsellerului Inainte sa adorm.
An apariţie: 2015
Editură: Trei
Colecţia Fiction Connection
Traducător: Ionela Chirilă
Format: 130×200
Tip copertă: Broşată
Număr pagini: 408
Well, am revenit destul de rapid, zic eu. Ce atâtea teste, ce atâtea teme, recenzia asta pur şi simplu nu mai putea aştepta! =)) O să fie scurt, pentru că nu vreau să dau spoilere! Am promis Diana, o să mă ţin de cuvânt! Dar e tentant!
Rachel merge în fiecare dimineaţă cu acelaşi tren. Nu mai devreme, nici mai târziu. E mereu acolo, aşteptând la semnalul trenului observând în linişte viaţă de cuplu a doi tineri pe care ea i-a botezat Jess şi Jason. Viaţă lor pare a fi minunată. Jess pare să aibă ceea ce ea nu a avut niciodată, însă într-o dimineaţă ceva o şochează. Lucrurile se complică şi se schimbă prilej cu care ea decide că ar fi timpul să intre în viaţă celor pe care i-a observat doar de pe margine.
NOTĂ PERSONALĂ: Toată cartea te ţine cu sufletul la gură şi e pur şi simplu imposibil să îi explici unui coleg, sau unei colege ceva legat de operă fără ca măcar să îi îndrugi un mic secret. M-a purtat peste tot. Îmi plac cărţile de psihologie şi îmi place psihologia. Aparent, o înţeleg. Că e artă, că-i ştiinţă, sigur este pentru mine. Ce mi-a plăcut a fost tehnică narativă şi anume poliedrul. Să surprinzi aceleaşi realităţi din unghiuri diferite, ceea ce evident duce la diferenţe de percepţie şi de interpretare, mi se pare mie, privind doar prin ochii unui cititor foarte greu. Autoarea a descris perfect cele trei perspective ale celor trei femei distruse şi anume: Rachel, Megan şi Anna. Trei femei nu atât de diferite aşa cum ar părea la prima impresie, dar cu un numitor MARE comun.Ramanul “Fata din tren” vorbeşte despre viaţă de cuplu, abuzurile în familie şi modul în care sunt judecate femeile. Rachel m-a învăţat să nu mă încred niciodată în oameni. Anna mi-a arătat că oamenii pot avea mai multe feţe, iar în final Megan ne arată bipolaritatea şi doză de nebunie pe care fiecare om o are în el însuşi. Finalul a fost … a fost pur şi simplu neaşteptat. Să mergi o bună parte a operei cu un gând şi la final… totul să se năruie… Este… Fără cuvinte. E o excelenţă din partea autorului! Good work, Paula!
Acum într-o ecranizare de excepţie!
Sincer, filmul nu m-a impresionat personal. Am adormit, pe la jumătate apoi m-am trezit spre final. Am derulat de la început, am adormit din nou! =)) Părerile sunt împărțite, încercați-l!
Trailer:
V-am cuprins! Ioana