Seria ”Anna și sărutul franțuzesc” – Stephanie Perkins

“Imaginați-vă o cană plină cu ciocolată savuroasă, cremoasă, fierbinte. Acum adăugaţi un şpriţ de frişcă. Delicios? Oui. Ei bine, Anna şi sărutul franţuzesc este mai copioasă, mai dulce şi – da – chiar mai fierbinte. Garantat o să-ţi placă trataţia aceasta foarte specială.” – LAUREN MYRACLE

Editura: Epica
Autor: Stephanie Perkins

Anna şi sărutul franțuzesc

dsd.jpg

            Prima parte care a consacrat şi titlul întregii serii, deschide cercul de prieteni. Anna abia îşi aşteaptă primul an de liceu alături de prietena ei cea mai bună şi de un posibil nou iubit. Dar Anna încă nu ştie că părinţii ei au alte planuri pentru ea. Şi ce planuri? Să înveţe în Paris! Mulţi dintre noi nu am spune nu, cu excepţia ei! Dar totuşi Anna nu îl cunoaşte încă pe Etienne St. Clair cel modest, inteligent, frumos şi arogant. El, le cam are pe toate. Inclusiv şi o prietenă. Dar oare după un an de aşteptare, dorinţa şi sentimente va avea parte Anna de un sărut franțuzesc?

Lola şi băiatul de treaba din vecini

fdfd.jpg

           A două parte a seriei o aduce în prim plan pe Lola, extravaganta Lola! Nu crede cu siguranţă în modă, ci doar în deghizări. În ciuda faptului că vestimentaţia sa este haotică, Lola este o fată cuminte, responsabilă şi ascultătoare. Părinţii ei sunt aproape mândrii de dânsa, perfect mândrii dacă nu ar există Max. O să vedeţi voi cine e Max. Dar problemele ei sunt de fapt gemenii Bell care tocmai s-au remutat în fosta casă, devenind din nou vecini! Nu e bine, nu e bine! Cricket este inteligent, deştept şi cu siguranţă un băiat foarte bun din vecini. Dar vor trece ei peste conjuncturile familiei Bell pentru a fi împreună?

Isla şi fericirea până la adânci bătrâneţi

FGF.png

           Al treilea roman o caracterizează pe Isla. Poor, Isla! (se citeşte Ai-la vă rog =)) ) Îndrăgostită până peste cap de Josh, cel mai bun prieten a lui St.Clair, abia în vacanţă de din-aintea anului şcolar îşi face curajul să îl abordeze în Manhattan. La liceu lucrurile se schimbă şi de fapt, Isla nu a fost invizibilă. Josh ştia de existenţa ei, şi încă bine! Dar ce se întâmplă când încep să se confrunte cu dramele familiale, criza de personalitate a Islei şi incertitudinea legată de viitor?

           Notă personală: Astăzi revin cu o serie întreagă. Cred că ar fi mult mai clar pentru voi să le unesc. Ei bine, seria e de suflet cu siguranţă! Se devorează, se citeşte rapid, se citeşte uşor, se îndrăgosteşte de trei ori, se rămâne fără respiraţie de 3 ori, ș.a.m.d. Aş putea conţinuă dar o să mă opresc. Da, merită. Acum, sunt sigură că părinții v-au pus în fața faptului împlinit și v-au, să nu spunem obligat, îndemnat serios să și faceți lucrul respectiv. Sau poate că băiatul de care v-ați îndrăgostit e deja într-o relație? Sau… sunt sigură că vă place de un băiat și vă e prea frică sa i-o spuneți pentru că poate nu va simți la fel.  Sau poate că lumea vă judecă după înfățișare? Ei bine, astea sunt probleme noastre, ale adolescenței. Ce face autoarea noastră? Stephanie prezintă povestea a trei tinere, aflate în liceu. Probleme cu familia, în dragoste şi încrederea în prieteni sunt principalele aspecte pe care le tratează scriitoare. E o carte potrivită şi indicată, spun eu, pentru perioada adolescenţei. (+14) Am citit seria în variantă electronică din păcate pentru că nu am avut-o la îndemâna. Nici o bibliotecă nu mi-a sărit în ajutor. Dar nu regret absolut deloc și nici voi nu ar trebui să mai trageți de timp. Fuguța! Mă încred din nou în funcţia mea persuasivă şi ştiu că v-am făcut curioşi, motiv pentru care, vă aştept cu opiniile voastre în comentarii! Bisous!

Vă îmbrăţişez cu drag! – Ioana

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s